VM 2018: Edinson Cavani mållös efter att ha förstört Ronaldos dröm

Edinson Cavani lämnades kämpar för ord efter hans sensationella spänning hjälpte Uruguay nederlag Portugal 2-1 i 16 omgången vid FIFA World Cup 2018. På lördagen i Sochi Fisht Stadium gjorde Cavani två gånger för att skicka Ronaldo packning i vad som var möjligen hans sista värld Cup utseende.

Cavani satte Uruguay framåt i den sjunde minuten när han försvann Portugal-försvaret för att träffa Luis Suarezs räckvidd med ett kullhuvud på fjärrkontrollen. Billiga Fotbollströjor

Pepe ledde Portugal nivå i den 55: e minuten, det första målet Uruguay har erkänt sig i turneringen, men Uruguay återtog ledningen sju minuter senare när Rodrigo Bentancur hittade Cavani och han krullade en strålande första gången skott förbi Rui Patricio från straffområdet område.

Portugal dominerade besittning men deras attack hade inte tillräckligt med bett för att bryta igenom Uruguay försvaret två gånger och lämnade sin kapten Cristiano Ronaldo en frustrerad siffra genom matchen.

billiga fotbollströjor barn (11)

2018 FIFA WORLD CUP: FULLDÄCKNING

Real Madrid framåt kunde inte lägga till sina fyra mål i de två första matcherna, och misslyckades med att förbättra hans rekord om att inte göra poäng i alla sex World Cup knockout matcher han har spelat.

HÖGPUNKTER | BILDER

Cavani kommer säkert att vara nationens rostat bröd. Tidigare på kvällen hade Frankrike slog ett stort sydamerikanskt land, Argentina. Senare på natten samlade ett sydamerikanskt land svårt att dasha hoppen från de 2016 europeiska mästarna. barcelona fotbollströja barn

Messi, Ronaldo drömmar som Argentina, Portugal böjer sig ut

Förståligen var den 31-årige PSG-anfallaren extatisk.

“Jag är glad för vad som hände idag, jag hoppas vi kan gå vidare,” sade Cavani. “Det är spännande … det finns inga ord att beskriva detta. Verkligen riktigt glad – titta på våra fans! Jag vill fortsätta drömma,” sa han i slutet av matchen.