Costa frustration fortsätter fotbollströjor online

Luke Taylor förklarar varför det kan vara dags för Vicente del Bosque att börja överväga alternativ till Diego Costa för La Roja …

Diego Costa skar en förlorad figur som han drogs ur EM-kvalet mot Makedonien för Spanien på tisdagskvällen. Det fanns ingen fasad för att täcka hans tydliga exasperation och återigen misslyckades med att hitta nätet i La Rojas färger, som snävt vann spelet tack vare ett Juan Mata mål. Costa har nu spelat nio matcher för Spanien efter att ha beviljats ​​spanska medborgarskap, och dessa framträdanden har bara resulterat i ett mål.

Strikers bör inte dömas enbart på antalet mål de gör i dagens spel, speciellt i ett spanien som har så många överflöd av begåvade attackerande mittfältare, men med tanke på att Costa gjorde 20 liga mål i sin debut Chelsea säsong förra året och är allmänt uppfattad som en av de dödligaste strejkarna i världsfotbollen, är hans spanska form extremt förbryllande. fotbollströja med eget tryck

Efter att ha hämtat en bokning i första halvlek mot Makedonien kommer Costa att missa nästa kval i Luxemburg den 9 oktober, mot vilket han gjorde sitt enda mål för Spanien. Detta kommer att ge en möjlighet för Del Bosque att omvärdera sina andra slående alternativ och omfattningen av vilken spelare som har valt att spela i det spelet kan bestämma huruvida Costa kommer att väljas som startare i framtiden.

billiga fotbollströjor (13)

Paco Alcacer är vid den här tiden mest sannolikt att ersätta Costa. Den 22-årige Valencia-framåtriktningen är mer produktiv för klubben än land. Han har gjort fyra mål i sina åtta seniora framträdanden för La Roja, samtidigt som han kämpade för att hålla en vanlig startpunkt i Valencia med återkomsten till Alvaro Negredo.

Ett annat alternativ skulle vara Alvaro Morata, som i oktober skulle ha återvänt från den kalvskada som har hållit honom ute för säsongens början i Juventus. Den tidigare Real Madrid mannen tycks alltid dyka upp med ett mål, en tillgång som kan vara avgörande för det här spaniet i matcher där de kämpar för att hitta ett genombrott mot till synes impregnerbart försvar.

Fördelen att dessa två strejkare har över Costa är det faktum att de båda har spelat i spanska ungdomsgrupper – en viktig faktor i Spaniens senaste framgångar är att spelarna har haft år av att bli bekanta med inte bara den stil som spelaren som senioren trupp anlitar men också med varandra medan man spelar för ungdomslaget. billiga fotbollströjor barn

Costa, å andra sidan, används för att spela motspelet mot Spaniens spelstil, vare sig det är Atletico Madrids motattack eller den riktighet som Chelsea spelar.