Bye-bye Benitez

Efter att Rafa Benitez slogs som Real Madrid Coach, hävdar Luke Taylor att spanjoren aldrig lyckades lyckas med Santiago Bernabeu …
Så, slutligen, efter en kort tioårig födelse, stannar, vinkar av vita näsdukar, massor av syndabocker, en absolut kramning i händerna på en arv-rival, interna konflikter och exponeringen av en identitetskris, har Rafa Benitez blivit satt ur hans elände.

Den ironiska saken är, mitt i den maelstrom som varade under majoriteten av sin tid hos Real Madrid, gjorde Benitez inte så illa. Men det var aldrig tillräckligt för Florentino Perez, som bara gav sin coach den förfärda förtroendeförtroendet för 43 dagar sedan. Det var uppenbart att tålamod gick tomt, men efter söndagens 2-2-tävling med Valencia i Mestalla. Madrid misslyckades med att vinna mot Barcelona, ​​Atletico Madrid, Sevilla, Villarreal och nu Valencia och klubben legend Emilio Butragueno vägran att stödja Benitez betonade det minskande antalet förespråkare för Rafa inom klubben.

Det verkar som om detta tvingade Perezs hand och rapporter från Spanien på måndagseftermiddagen, som så småningom bekräftades av en mindre än punktlig president, sade att den 55-årige var en goner – och att Real Madrid Castilla Coach Zinedine Zidane skulle var hans ersättare

Det är synd att Benitez, en man som alltid ville återvända till Bernabeu efter att ha startat sin coachingkarriär på klubben, placerades i den position han så längtade efter i sin förflutnas långa skugga. Tyvärr var det rätt jobbet vid fel tidpunkt.

Carlo Ancelotti hade vunnit La Decima, tjänat absolut tillit och tro från sina spelare och han var högt respekterad på Valdebebas, träningsplatsen för Los Blancos. Detta innebar att när han otvivelaktigt ousted blev spelarna förståeligt besvikna och förmodligen lite upprörda – de hade haft italienska stavning i klubben och som följd var den som skulle få positionen nästa i en mycket svår position.

Hur var Benitez någonsin att lyckas när allt som han gjorde var jämfört med en coachens arbete, vars metoder och förhållningssätt till spelet kontrasterar sin egen? Benitez är en mycket mer rigid och strikt tränare än Ancelotti, som ger sina spelare en viss grad av frihet, så kanske Benitezs processer kom som en chock för vissa spelare som hade blivit bekväma medan Ancelotti var i klubben.

Spanjoren talade till och med om att behöva “Ancelottis berömda balans” före resan till Valencia, som exemplifierar Madrid-kaptenens huggning och byte av bussar. Whatthey behöver mest just nu är vad deras tidigare chef gav dem, och Perez slog helt enkelt bort det.